23 Ekim 2012 Salı

Termit

termit ilaçlama
Termit Hakkında bilgiler
Termit ilaçlama
Termitler, beyaz karınca veya ak karınca olarak da anılırlar. Karıncalarla tek benzer noktaları termitlerin de koloniler halinde yaşamasıdır. Fakat karıncalardan çok farklıdır. Dünya da yaklaşık üç bin türü bulanan termitlerin Türkiye de 3 türü bulunmaktadır. Termitler, ahşap oyucu böceklerin en güçlüsüdür. Bir çok bitki türüne, odunlara ve organik maddelere verdikleri zarar ile tanınan termitlerin temel besinleri selüloz içerikli eşyalardır.
Termitlerin ağız yapısı, 3 iğneli delici ve emici tipte, bacakları ise koşucu ve yürüyücü şeklindedir.. Antenleri sayesinde koku alma duyuları  çok iyi derece gelişmiştir. Antenlerini kırılan veya kopan bir termit için yaşamda kalma şansı büyük oranda azalır.
Günümüzde en önemli odun tahripçisi böceklerden olan termit, binada döşeme tahtası, kapı doğramaları, merdiven, kirişler, mobilya gibi ahşaplara zarar verirler. Başka örnek vermek gerekirse, canlı ağaçlara, ekine, plastik ve kauçuk gibi  birçok malzemeye saldırırlar.
Termitler, toprak altı ve toprak üstü(kuru odun) termitleri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kuru odun  ( toprak üstü) termitleri ahşabın içinde çalışırlar, çok ciddi hasar meydana gelene kadar bulunamazlar. Kıyı bölgelerinde bulunan bu böcek, tahribat yumurtalarını mobilya çatlaklarına veya birleşim yerlerine ve ahşap malzemelere bırakarak uçan yetişkinlerle başlar. Toprak altı termitleri en yaygın olandır. Yaşlı ağaçların kütüklerinde, büyük tümseklerin içinde yaşar ve çoğalırlar.

TERMIT İLAÇLAMA

Termitler ile mücadele için ilk önce yürüyüş rotaları izlenerek yuvalarını bulunup, yasal bir şekilde çalışan ilaçlama şirketleri tarafından termit ilaçlama yapılmalıdır.
Bizim sitemiz ilaçlama yapan bir firma sitesi değildir.Sadece ilaçlama ve böcekler hakkında bilgiler veren tarafsız bir web sitesidir.

Böcek İlaçlama | Böcek İlaçlama İstanbul | Böcek İlaçlama Ankara | Böcek İlaçlama İzmir | Böcek İlaçlama Firmaları | Böcek İlacı